Słodkości
Drożdżówki z domowym budyniem i owocami
Jest coś wspaniałego w lecie i tym, że drożdżówki z owocami smakują latem inaczej, niż zimą. Czasem można poszaleć… zrobić drożdżówki, domowy budyń i jeszcze obłędną kruszonkę.
Jest coś wspaniałego w lecie i tym, że drożdżówki z owocami smakują latem inaczej, niż zimą. Czasem można poszaleć… zrobić drożdżówki, domowy budyń i jeszcze obłędną kruszonkę.
Gdyby mi ktoś kiedyś powiedział, że można zrobić burgery z kapusty – czerwonej! To bym powiedziała: „Hm, to ciekawe!” A tymczasem: gotowana czerwona kapusta, śliwki, trochę warzyw i burgery z kapusty gotowe!
Przypominam kultowy przepis na ciastka pomarańczowe z czekoladą. Są boskie! A Wy nimi zwojowaliście tę część internetu. Przynawać się, kto je robił? Kilka razy!
Przepis na wegański chrust czy faworki? Nieważne, ważne by przysmak ten był cieniutki, chrupiący i pyszny. Obowiązkowo w złotym kolorze!
Zawsze mówię, że karmienie innych to dla mnie forma okazywania miłości. Ale dopiero od kilku lat pozwalam sobie na kochanie siebie, na miłość własną, której wyrazem jest kuchnia, celebrowanie życia i smak… życie pełnią życia. Wdzięczność za wszystko.
Ludzie to jest istna petarda! Koniecznie wypróbujcie ten przepis, bo na jego bazie można robić kolejne! Sos pomarańczowy na ostro skradł mi ?. A jak Was znam – i Was to spotka!
Z powodzeniem można wykorzystać różne warzywa korzeniowe i bulwy – dynia, marchewka, pietruszka, ziemniaki a także buraki idealnie się tu sprawdzą!
To jeden z moich ulubionych przepisów, który zawsze się sprawdza. Szybciutkie, proste i pyszne – takie jest wszystko, co robi się na takim idealnym cieście kruchym. Bardzo lubię mieszać w nim różne rodzaje mąk, a jeśli chodzi o nadzienie korzystam z wszystkiego, co tylko jest aktualnie dostępne.
Placuszki Racuszki świetnie smakują z konfiturą, owocami, kremami orzechowymi a także zupełnie bez niczego! Dodają do ciasta kilka kropel aromatu waniliowego lub szczyptę cynamonu mamy pyszny, unikalny smak, który doda Placuszkom Racuszkom wyjątkowego charakteru.
Najczęściej kiedy o niej mówię, to u rozmówcy pojawia się zdumienie i zaskoczenie. Nikt się nie spodziewa, że zupa cytrynowa może być aż tak smaczna! A jest taka właśnie – wytrawna, lekko pikantna i mocno orzeźwiająca. Można ją z powodzeniem podać z tofu, jak i z podsmażonymi kawałkami kurczaka. To danie to eksplozja zbalansowanego smaku i zaskakującego koloru!