Dyniowa brioszka ze śliwkami

Kocham takie ciasta – są szybkie, znikają w oka mgnieniu i jak dla mnie są uobecnieniem totalnego, domowego ciepła. Śliwki można zastąpić innymi owocami, ale brioszka w wersji dyniowej smakuje mi właśnie najlepiej z nimi. Chociaż…brioszka i tak musi smakować. Ona już tak ma!

Serowy sos z kalafiora

Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw. Zdarza się jednak, że w lodówce zapodzieje się jego niemały kawałek lub nabyty przeze mnie okaz ma naprawdę sporą łodygę. To świetna okazja, by zrobić z niego sos do ulubionego makaronu.

Pasztet dyniowo-selerowy

Jeśli szukacie pomysłu na kanapki z czymś innym niż hummus i dżem, to polecam przepyszny i lekki pasztet warzywny. I choć najczęściej pasztety robię z warzyw po wywarze, to ten z uwagi na moją nieskrywaną miłość do dyni, bije tamte na łeb na szyję. To co, robimy?