Naleśniki to jedno z podstawowych i zarazem ulubionych dań chyba w każdym domu. Dziś chciałam Wam zaproponować nieco inną, słodką wersję, która idealnie będzie pasować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Jakie one są?
Na 6 naleśników potrzebujemy składników:
- ok. 0,5 szklanki pure z pieczonej dyni
- 500 ml napoju roślinnego (najlepiej sojowego)
- 1 łyżka mąki z ciecierzycy
- ok. 1 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju (lub innego tłuszczu)
- 2 łyżki cukru (opcjonalnie)
Wykonanie dyniowych naleśników:
- Dyniowe pure zmiksuj dokładnie z napojem roślinnym.
- Dodaj pozostałe składniki na ciasto naleśnikowe.
- Odstaw na moment – jakieś 10-15 minut.
- Smaż na suchej patelni.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
0 komentarzy