Ależ kto z nas nie lubi wspaniałych chrupiących i złocistych tostów francuskich? Każdy kocha takie śniadania! Przyznaję, że odkrycie wegańskiej wersji tych klasycznych kromek opiekanego chleba…odmieni Wasze życie.

Porcja? A ile zjesz? Bo na śniadanie dla jednej osoby trzeba:
  • 2-3 kromki czerstwego pieczywa
  • pól dojrzałego banana
  • 3/4 szklanki mleka sojowego
  • 1 czubata łyżka mąki z ciecierzycy
  • olej kokosowy lub rzepakowy do smażenia
  • dowolne dodatki
Jak zrobić wegańskie tosty francuskie?
  1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
  2. Kromki opiekamy na oleju na złoty kolor.
  3. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *